null Ga naar de hoofdcontent

Tips om het huis te verkoelen, hoe doe ik dat?

28th Jul 2022

Tips om het huis te verkoelen, hoe doe ik dat?

Het huis verkoelen

De temperaturen lopen hoog op in de zomer. Daarom wil je je huis zo veel mogelijk verkoelen. Door middel van deze blog gaan we je extra tips geven om je huis zo koel mogelijk te houden. Eerst leggen we je uit wat je nu al kan doen om te voorkomen dat je huis opwarmt en daarna hoe je een warm huis juist verkoelt. 

Koken voorkomt dat je huis afkoelt

Als je wilt koken, komt er veel warmte vrij, zet daarom bijvoorbeeld de BBQ aan. Te lui om aan het einde van de dag voorbereidingen te treffen? Doe dit alvast in de ochtend, maak bijvoorbeeld een frisse salade of zorg dat je boodschappen alvast in huis hebt. Dan hoef je je huis ook minder snel te verkoelen. Nog een goede tip is, laat de oven zoveel mogelijk uit. Wat ervoor zorgt dat er extra warmte in huis wordt geblazen. Gebruik daarom een Airfryer, die zorgt ervoor dat je huis minder snel opwarmt en de temperatuur ook niet snel moet verkoelen. Het is ook nog eens gezonder!

Let op met de was

Hang je was buiten. Met een wasrek droogt je was snel op en ruikt het lekker fris. Een wasdroger geeft veel warmte af, waardoor je vervolgens je huis weer extra moet verkoelen om de temperatuur aangenamer te krijgen.

Het huis afkoelen

Zodra je wakker wordt is het handig snel alle ramen en deuren open te gooien. Dit zorgt ervoor dat er nog even verkoelende lucht binnenkomt. Sluit later wel weer de ramen en deuren zodat de warme middag lucht buiten blijft. Is dit niet genoeg? Dan is het misschien handig om een ventilator, aircooler, airconditioner en/of verduisterende gordijnen aan te schaffen.

Huis verkoelen met ventilator of aircooler

Zorg voor verkoeling in huis met een ventilator of aircooler. Een ventilator zorgt voor een briesje waardoor de lucht koeler aanvoelt, echt koeler wordt het hierdoor alleen niet. Soms is dit dus niet genoeg. Gebruik in dat geval dan een aircooler. Deze verkoelt de lucht eerst met water of ijs en blaast het daarna terug de ruimte in. Hierdoor zakt de temperatuur en word je lucht ook nog eens minder droog! Dit kan met bijvoorbeeld de Aircooler 6L.

Een airconditioner zorgt voor echte verkoeling

In het assortiment van Mascot XL hebben we een aantal krachtige mobiele airco’s. Deze next level airco’s zorgen ervoor dat je huis in no time is afgekoeld. Er zit wel een buis aan de airco die je uit je raam moet hangen. Deze blaast de warme lucht uit je huis weer naar buiten. Maar omdat je liever je raam dicht houdt is het aan te raden hierbij een passende airco-raamafdichting te kopen. We hebben verschillende airco’s op voorraad die jouw huis kunnen verkoelen. Bijvoorbeeld de 7000 BTU, 9000 BTU of 12000 BTU. Wil je weten welke het beste geschikt is voor jouw kamer? Dan verwijs ik je graag door naar onze airco blog.

Voorkom dat je huis warm wordt met goede verduisterende gordijnen

Zonnestralen warmen de lucht en het oppervlakte op dat ze raken. Dit doen ze ook met je huis. Als je kan voorkomen dat de zon je huis binnenkomt dan voorkom je ook dat je huis opwarmt. Dit kan gemakkelijk met onze verduisterende en isolerende gordijnen. Ze zijn 3-laags geweven, waardoor het onmogelijk is voor de zon om binnen te komen. Daarnaast zijn de gordijnen niet alleen verduisterend en isolerend, maar zelfs ook geluidswerend. Veel mensen geven dan ook aan beter te slapen met onze gordijnen omdat ze licht, warmte en geluid buiten houden.

Ventilator | Met Afstandsbediening

Aircooler 6 Liter | Zonder Afstandsbediening

Airfryer | 2.4 L

Smart Airconditioner | 12000 BTU

Onlangs bekeken

Top